Zâmbetul – ambasador al persoanei

1735

Zâmbetul este o armă importantă a fiecărei persoane care ajută nu doar când vine vorba de dating, ci și în relațiile zilnice din toate mediile. După cum probabil ați observat în cazul unora abilitatea de a zâmbi într-un mod plăcut este mult mai naturală. Dar ca orice obicei, se poate perfecționa. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să devii persoana care intrând într-o încăpere s-o luminezi cu zâmbetul tău.

Exersează frecvent. Introdu aceste exerciții în rutina ta zilnică în așa fel încât să nu-ți pară că faci un efort să înveți ceva nou și să fie și distractiv în același timp. Exersează în oglindă când ieși de la duș sau când te aranjezi. Îți poți face selfi-uri în așa fel încât să-ți dai ușor seama ce tip de zâmbet ți se potrivește și este natural. Zâmbește persoanelor pe care le saluți sau pur și simplu oamenilor pe stradă cu un ușor contact vizual. Gândește-te la ceva plăcut atunci când zâmbești, astfel va apărea o notă de naturalețe.

Igiena orală – factor esențial. În momentul în care ești conștient că dinții și întreaga gură nu sunt într-o stare bună atunci îți va fi greu să zâmbești și chiar dacă o vei face va fi un zâmbet crispat, lipsit de factorul firesc și dezinhibat. De aceea este important să ai mereu dinții curați și gura îngrijită. Vei putea zâmbi astfel natural, fără rețineri.

Zâmbește cu tot chipul. În cadrul unui zâmbet natural tot chipul își aduce aportul, ochii jucând un rol esential. Când exersezi gândește-te la ceva plăcut ca toata fața ta să participe, ochii să se lumineze, iar zâmbetul să fie cald și natural.

Zâmbește și unde în mod normal nu ai face-o. Fă un efort și zâmbește și când nu te simți confortabil s-o faci. Spre exemplu la muncă, în relațiile colegiale, cu superiorii sau subalternii. Cu siguranță nu te va face să pari neprofesional, ci te va umaniza făcând comunicarea mai eficientă. Ai grijă totuși s-o faci atunci când permite conjunctura. Spre exemplu dacă te afli la o înmormâmtare este inoportun să zâmbești.

Cu timpul zâmbetul va fi parte integrată în viața ta și va veni în mod natural. Te poate face să fi mai fericit, să emani un aer pozitiv facilitând relațiile sociale. Indiferent că mergi la un interviu, că ieși în oraș cu prietenii, că socializezi cu alte persoane sau că vrei să flirtezi cu o persoană pe care o placi, zâmbetul va juca rolul unui ambasador al propriei persoane și îți va face viața mai ușoară și plăcută.