Indicii că am găsit partenerul potrivit

1348

În viață avem parte de multe momente frumoase, însă există și momente dificile și încercări. Cu un adevărat partener alături putem trece mai ușor prin obstacolele inevitabile ale vieții. Pe de altă parte, alături de un partener incompatibil și care nu ne sprijină aceste greutăți pot părea insuportabile. De aceea este important să știi dacă ai găsit persoana potrivită pentru tine. Iată mai jos câteva indicii care te pot ajuta să-ți dai seama dacă ai găsit-o sau nu.

Încredere reciprocă. Încrederea este un aspect extrem de important atunci când decideți dacă ați găsit partenerul potrivit. Dacă te simți îngrijorat atunci când iese undeva cu prietenii sau dacă ai tendința de suna în permanență să întrebi unde e atunci este un semn că nu există suficientă încredere.

Stil de viață compatibil. Pentru a putea avea o relație armonioasă care să reziste în timp este necesar ca stilurile de viață ale partenerilor să fie compatibile. Ție îți place în week-enduri să plecați la munte, la mare etc, iar ei îi place să stea în casă să se uite la filme sau să se odihnească ? Tu ești vegetarian, iar ea nu concepe alimentația fără carne ? Astfel de amănunte care la prima vedere par nesemnificative pot creea probleme în timp. Este indicat ca ambii partener să aibă un stil de viață asemănător.

Convingeri financiare. Se spune că factorul economic și cel religios sunt determinanți pentru compatibilitatea partenerilor. Tu ești cheltuitor, iar partenerului îi place să facă economii ? Acest aspect poate creea probleme, însă poate fi și un lucru pozitiv să existe două viziuni diferite. Important este să discutați deschis și să luați deciziile împreună.

Râdeți împreună.  Simțul umorului și compatibilitatea când vine vorba de umor poate ajuta o relație să fie fericită. Nu trebuie să fie un comediant, însă persoana potrivită vă poate înveseli atunci când aveți o zi mai nereușită.

Familia și prietenii. Dacă partenerul se întelege cu familia și cu prietenii tăi poate fi un factor determinant al relației. Nu trebuie să fie cei mai buni prieteni, însă dacă intervine ura atunci intervin și problemele. Familia și prietenii au fost alături de tine de mult timp. Dacă partenerul poate face echipă cu ei atunci sunt șanse mari să aveți o relație solidă.

Iubire necondiționată. În general oamenii nu se schimbă. Dacă-ți iubești prietena, dar ți-ai dori să fie mai deșteaptă, mai bună la suflet, mai puțin vorbăreață etc. atunci această nemulțumire poate crește în timp. Asta nu înseamnă că trebuie să iubești fiecare amănunt oricât de enervant ar fi, însă trebuie să fii capabil să-l accepți și să trăiești cu el.

Dorința de a petrece timpul împreună. Partenerul trebuie să fie unul dintre oamenii cu care preferați să discutați și a cărui prezență v-o doriți. Dacă relația voastră nu mai este de mult la început și cu toate astea abia așteptați revederea partenerului atunci relația voastră este una trainică.

Vezi viitorul împreună. Un semn important că ai găsit persoana potrivită este ca atunci când te gândești la viitor să fie și ea prezentă în el. Dacă ideea de a forma o familie, a avea copii, a cumpăra o casă sau a face împreună un proiect de lungă durată îți aduce bucurie și nu îngrijorare atunci sunt șanse mari ca relația pe care o ai să fie una solidă.

În momentul în care găsești persoana potrivită totul în viață pare mai ușor. Vrei să faci schimbări în viața ta – te va sprijini, ai probleme la locul de muncă – te va ajuta să treci prin ele etc. Partenerul potrivit face întreaga călătorie a vieții mai puțin dificilă, așa că alege-l cu atenție. Dacă nu ai găsit încă pe cineva un site de dating online poate fi soluția. Intră pe Placere.ro și cunoaște oameni noi. Succes !