Cum să-ți exprimi dragostea fără cuvinte

2050

În multe cazuri dorești să-ți exprimi anumite sentimente față de persoana dragă, dar parcă nu ai vrea mereu să o faci verbal. Să cunoști un limbaj al dragostei este o parte importantă a oricărei relații. De aceea vă oferim câteva metode prin care vă puteți exprima sentimentele.

Participă la activități care știi că-i plac. O bună metodă prin care îți poți arăta afecțiunea este să participi la activități pe care știi că persoana iubită le îndrăgește. Dacă îi place o anumită formație poți cumpăra un bilet să mergeți la concert, dacă-i plac plimbările în natură puteți face o expediție pe munte, dacă îi place un anumit sport îl puteți practica împreună etc. Cu siguranță va aprecia, mai ales dacă știe că activitatea respectivă nu se numără printre favoritele tale.

Planifică ceva doar pentru voi doi. Chiar dacă timpul petrecut cu prietenii, familia, copiii este important, de asemenea este crucial ca orice cuplu să petreacă timp doar ei doi. Fă-ți programul în așa fel încât să petreci timp cu partenerul și caută modalități de a face să fie ceva special.

Încercați ceva nou. Să ieși din zona de conform încercând lucruri noi este o bună metodă de a suda relația, de a creea noi amintiri și a arăta în același timp afecțiunea față de partener. Vizitează un oraș nou, fă un tur al țării, căutați un hobby nou sau orice altceva care pentru voi este nou și distractiv.

Oferă-i toată atenția când sunteți împreună. Privește partenerul în ochi, fii atent și ascultă ceea ce spune, participă activ la discuție și nu te lăsa disturbat de alți factori cum ar fi telefon sau televizor.

Ajută partenerul la treburi. Când observi că partenerul are multă treabă îi poți veni în ajutor fără să aștepți să-ți ceară asta. Nu trebuie să faci lucruri mari, dar orice lucru mic arată că-ți pasă. Poți spăla vase, da cu aspitorul, sterge geamurile, să-i aduci trusa de scule etc.

Folosește-te de atingeri. Oferă-i partenerului o îmbrățișare, o mângâiere, un sărut sau un masaj când are nevoie. Nu exagera cu ele în așa fel încât să-i aducă plăcere, să simtă că e iubit, dar să nu aducă sufocare.

Oferă-i mici cadouri. Un cadou îi amintește persoanei dragi că te-ai gândit la ea, că o apreciezi și că o iubești. Alege ceva care știi că va aprecia, care are o însemnătate pentru persoana dragă și împachetează-l sau prezintă-l într-un mod deosebit.

Iubirea arătată prin fapte este esențială pentru sănătatea unei relații. Nu uita totuși ca din când în când să și spui „te iubesc”. Dacă nu ai cui să-i spui asta, înscrie-te pe un site de dating întrucât în ziua de azi foarte multe cupluri reușite se formează în mediul online.