Cum să-ți eviți fostul partener

1407

Ai trecut printr-o despărțire și vrei să mergi mai departe dar partenerul încă mai speră la împăcare ? Sau tu îți dorești împăcarea dar îți dai seama că ai nevoie de ceva timp? Indiferent de motivele pentru care nu vrei să-ți mai întâlnești fostul partener iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta în această privință.

Nu-l suna și nu-i trimite mesaje. Poate din obișnuință sau datorită faptului că mai există sentimente există tentația de a-ți apela fostul. Încearcă să eviți să faci asta. Unele telefoane permit să blocați un anumit număr de telefon. Sau îl puteți trece în agendă “nu răspunde”.

Păstrează orice contact scurt și civilizat. Există și situații în care, din diverse motive, o întâlnire este inevitabilă. Dacă trebuie să vorbești cu el păstrează comunicarea scurtă și prietenoasă. Nu flirta oricât de tentant ar putea fi. Pune punct discuției în cazul în care curge spre o zonă nedorită.

Apelează la ajutorul șefului. În cazul în care lucrați împreună solicită-i șefului să vă repartizeze la proiecte diferite. Iar când evitarea este imposibilă păstrează o relație normală, profesionistă, de colegialitate.

Fă-ți programul în așa fel încât să nu vă întâlniți. Dacă nu te întâlnești întâmplător cu el automat nici nu trebuie să vorbiți și nici nu poți avea neplăcerea să-l vezi flirtând cu altcineva. Spre exemplu dacă știi că frecventează un restaurant, mergi la altul, nu te duce la cafeneaua de unde îți ia cafeaua, mergi la altă oră la sală etc.

Fă o selecție în rândul prietenilor. Ca în orice relație există un cerc de prieteni comuni. Explică-le celor care întradevăr sunt și prietenii tăi că nu îți dorești o perioadă să interacționezi cu fostul. Renunță la cei care sunt doar prietenii lui și cu care interacționai conjunctural.  

Găsește-ți un hoppy. Dacă ai timp liber și nu îl ocupi cu ceva sunt șanse mari să fii tentată să-l cauți. Încearcă ceva nou. Întâlnește-te cu prietenii tăi, cu familia, mergi la tenis, la teatru, la alergat, citește o carte etc.

După ce ai trecut emoțional peste fosta relație poți încerca să-ți faci prieteni noi, să cunoști femei, cupluri, bărbați cu care să socializezi și cine știe poate găsești și pe cineva special pentru tine. Un site de dating online te poate ajuta în această privință. Succes!