Cum să-ți ajuți partenerul să treacă peste situații stresante

1802

Să vezi persoana iubită că are probleme din cauza stresului poate fi dureros. Dacă vezi că se întâmplă asta o poți ajuta oferindu-i suportul emoțional necesar. Iată mai jos câteva metode care te pot ajuta într-o astfel de situație.

Verifică dacă partenerul este bine. Întreabă-l ce face, cum se simte. Astfel, pe de o parte vei avea o mai bună ideea despre ce se întâmplă cu partenerul, dar în același timp îl vei asigura și pe el că îți pasă. Dacă nu vrea să discute deocamdată respectă-i dorința.

Spune-i că ești acolo pentru el/ea. Există posibilitatea ca persoana iubită să fie jenată să ceară ajutor. Fără să fi insistent și să contribui în mod negativ la starea de stres a partenerului, spune-i că ești îngrijorat și că vrei să-i oferi ajutorul.

Întreabă ce poți face. Presupunerea că știi de ce are nevoie o persoană când este stresată poate fi greșită. Poate căuta soluții practice, poate își dorește doar să se descarce sau caută o distragere de la griji. În loc să te grăbești să-i rezolvi problemele, întreabă prima dată ce poți face să-i fi de ajutor.

Ascultă dacă vrea să vorbească. Descărcarea emoțională estre extrem de importantă. Uneori, doar vorbind, situațiile stresante devin mai ușor de gestionat. Dacă persoana iubită vrea să vorbească, ascultă în mod activ ce are de spus. Las-o să spună ce are pe suflet și oferă sugestii dacă îți cere asta. Dă-i toată atenția în perioada asta. Închide telefonul, televizorul sau orice altceva ți-ar putea distrage atenția. Pune-i întrebări, nu-i judeca sentimentele și fii empatic.

Asigură-ți partenerul că situația se poate schimba. Adesea, în condiții de stres, oamenii se pot simți copleșiți și lipsiți de speranță mai ales dacă nu văd o rezolvare a situației în care se află. Spune-i că lucrurile nu vor rămâne așa și situația se va schimba în bine.

Împărtășește-i strategiile tale preferate pentru reducerea stresului. Vorbește-i partenerului despre modul în care procedezi tu când ai situații stresante fără să pui presiune să procedeze la fel ca tine.

Propune-i să faceți ceva distractiv și relaxant. Să petreci timp de calitate cu persoana iubită este o metodă foarte bună pentru a minimiza stresul. Încurajează partenerul să faceți împreună ceva ce vă place amândurora. Puteți merge la o plimbare, la tenis, la film, la cafeneaua preferată etc. Situațiile stresante sunt inevitabile în viață, însă dacă ești acolo pentru persoana iubită puteți trece mai ușor peste astfel de cazuri. Dacă ești singur și dorești să cunoști pe cineva, un site de dating poate fi soluția ideală.  Intră pe Placere.ro, socializează, fă-ți prieteni noi și de ce nu, un partener de viață. Succes!