Cum să reacționezi când te întreabă dacă hainele o fac să pară grasă

1981

Întrebarea “rochia asta mă face grasă?” poate fi un coșmar pentru un bărbat întrucât orice răspuns ai da nu pare potrivit. Dacă spui “da” o jignești, dacă spui “nu” dar este evident că nu este adevărat, iar nu este bine. Indiferent că este vorba despre soția, iubita, prietena, colega sau o persoană pe care ai cunoscut-o de curând pe un site de dating este indicat să fii pregătit pentru acest gen de întrebări pentru a nu isca un conflict din nimic. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să răspunzi sincer și elegant unor astfel de întrebări.

Evidențiază părțile pozitive. Observă ceea ce arată bine și subliniază partea respectivă. Cu puțin noroc nu îți va pune întrebări suplimentare. Spre exemplu îi poți spune că vestimentația îi scoate în evidență picioarele frumoase, îi luminează chipul, ochii, îi pune în valoare bustul etc. Dacă merge la sală sau ține vreo dietă poți sublinia finuț că munca depusă dă roade.

Critică vestimentația, nu aspectul persoanei. Adevărul este că există articole vestimentare care te pot ajuta să arăți bine indiferent de constituție sau de numărul de kilograme. Astfel îi poți spune că nu este croit corespunzător, că materialul nu este de calitate, că nu este culoarea potrivită pentru ea sau pur și simplu rochia sau costumul respectiv nu o pun în valoare cum trebuie.  

Sugerează-i un alt articol vestimentar. Spune-i că cealalată rochie sau costumație o pune mai bine în valoare. Îi poți sugera să aleagă un articol vestimentar în genul celor în care arată foarte bine. Explică-i de ce articolul sugerat de tine este mai potrivit și laudă-i felul în care arată în costumația respectivă și felul în care o avantajează.  

Răspunde-i cu o întrebare. Dacă rămâi în pană de idei încearcă să o determini să-și răspundă singură la întrebare. Poți formula ceva de genul „nu vine rău, ție cum ți se pare?”

Sfaturile de mai sus te pot ajuta să găsești un echilibru în așa fel încât să fii sincer, să nu-i rănești sentimentele și să o ajuți să arate și să se simtă bine în pielea ei. Succes!