Cum să petreci Paștele acasă

1336

Sărbătorile pascale vor fi diferite anul acesta din cauza situației mondiale cu noul virus. A sta acasă nu înseamnă că nu te poți bucura de această sărbătoare. Iată câteva sfaturi în acest sens.

Îmbracă-te deosebit. Chiar dacă nu ieși undeva sau nu ai invitați îmbracă-te frumos, eventual cu ceva nou și aranjează-te. În felul acesta vei simți mai bine spiritul sărbătorii.

Pregătește o masă festivă. Gătește sau comandă preparate deosebite, care îți plac dar pe care le consumi doar la ocazii. Aranjează masa, pune veselă și tacâmuri frumoase, servețele în ton cu ocazia. Nu uita de desert.

Pregătește ouă roșii. Înroșirea ouălor este o tradiție care se identifică cu sărbătorile pascale. Colorează și decorează ouăle cu grijă, după care aranjează-le frumos într-un coșuleț și așază-le în mijlocul mesei.

Apelează cu video rudele și prietenii. Comunică cu persoanele dragi care nu pot fi alături de tine cu ajutorul tehnogiei. Puteți face chiar o video conferință în așa fel încât să vă vedeți toți, să puteți râde, glumi și să vă bucurați unii de alții.

Urmărește sluja Învierii. Dacă ești o persoană credincioasă, chiar dacă nu poți merge la biserică, nu înseamnă că nu te poți ruga și participa la slujbă. Urmărește slujba online sau la televizor și comportă-te cuviincios ca și cum ai fi acolo.

Fă o activitate relaxantă și distractivă. Citește o carte, uite-te la un film, inventează un joc, fă sport sau orice altceva care te face fericit. Improvizează în funcție de ce ai în casă.

Această conjunctură nefavorabilă poate fi un prilej bun de a ne bucura și a oferi toată atenția persoanelor dragi cu care locuim. Dacă stai singur poți comunica cu cei dragi cu ajutorul tehnologiei, poți naviga pe internet sau socializa pe un site de dating. Sărbători fericite!