Cum să începi o conversație când nu ai subiecte

2597

Ai văzut o persoană interesantă pe care ai vrea să o cunoști dar nu știi cum să începi conversația ? Mulți se află în această situație și din cauza asta pierd ocazia de a-și face un prieten sau poate chiar o relație. Din fericire există mai multe modalități de a începe o conversație când nu ai subiecte sau idei. Iată mai jos câteva sfaturi în acest sens.

Fă-ți curaj și prezintă-te. În momentul în care vrei să vorbești cu o persoană pe care nu o cunoști este politicos prima dată să te prezinți. Apropie-te, stabilește un contact vizual, zâmbește și prezintă-te. Întreab-o cum se numește și întinde-i mâna. Astfel primul pas este făcut și o continuare a conversației poate veni în mod natural.

Folosește-te de ceea ce ai în jur. Dacă nu ai idei cu ce să continui ajută-te de împrejurimi. Poți să faci o remarcă referitoare la peisaj, la vreme, la evenimentul sau locul respectiv, la persoanele prezente etc. Nu uita să ai o atitudine pozitivă în așa fel încât persoana pe care ai abordat-o să-și dorească să te cunoască la rândul ei.

Fă-i un compliment. Un mic compliment poate relaxa atmosfera facilitând astfel comunicarea. După ce i-l faci pune-i o întrebare care are legătură pentru a avea continuitate. Îi poți spune ceva de genul: îți vine foarte bine rochia aceasta, de unde ai luat-o ?

Găsește un hobby comun și discută despre asta. Oamenii adoră să vorbească despre pasiunile lor, despre lucrurile care îi fac fericiți. Întreabă ce hobby-uri are, iar dacă aveți vreunul comun împărtășiți experiențe. Dacă nu e niciunul comun îi poți pune întrebări despre hobby-ul respectiv în ideea că poate deveni și al tău.

Folosește-te de un eveniment de interes. Gândește-te la un eveniment care a avut loc recent și cere-i opinia. Fii pregătit să-ți exprimi și opinia ta. Încearcă să eviți subiecte sensibile cum ar fi politica sau religia.

Învață să asculți. Pentru a putea continua discuția este esențial să asculți ceea ce spune celălalt pentru a putea avea o reacție. Exprimă-ți și opinia ta cu privire la subiect și pune-i întrebări. Păstrează și un contact vizual pentru a-i arăta că ești atent.

Începerea unei conversații și arta dialogului devin mai ușoare în timp, pe măsură ce exersezi. Dacă nu ai multe locuri unde să cunoști persoane noi, te poți înscrie pe un site de dating. Succes!