Cum să flirtezi cu o femeie timidă

1720

Ai cunoscut de curând o femeie deosebită care ți-a atras atenția, îți dorești să flirtezi cu ea să vezi dacă sunteți pe aceeași lungime de undă, însă ea este foarte timidă și nu știi cum să procedezi. Într-o astfel de situație este destul de dificil să-ți dai seama dacă te place sau nu. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să te apropi de ea.

Învață să ai răbdare. Răbdarea este esențială când vrei să flirtezi cu o persoană timidă. Încearcă să rămâi în zona ei de confort. Majoritatea oamenilor adoră să vorbească despre ei înșiși, așa că pune-i întrebări despre ea. Fii politicos, păstrează conversațiile scurte la început și avansează gradual pe măsura ce ea se simte confortabil în preajma ta.

Petrece mai mult timp cu ea. Caută pretexte să te afli în preajma ei. Poți merge spre exemplu la aceeași oră la sală, sau te poți așeza lângă ea în pauza de masă etc. Fiind o prezență regulată și firească în viața ei se poate deschide mult mai ușor față de tine. Ai totuși grijă să nu intri în „friend zone”.

Fă-i complimente. Inclusiv persoanele timide se simt bine când le sunt făcute complimente. Fă-i un compliment finuț ca să se simtă apreciată. Îi poți spune ceva legat de caracter sau de un articol vestimentar, de tunsoare etc.

Propune-i să faceți o activitate împreună. După ce a început să se acomodeze cu prezența ta sugerează-i să faceți ceva împreună. Dat fiind faptul că este timidă formulează în așa fel încât să nu pară o întâlnire. Puteți merge la o plimbare cu bicicleta, să jucați tenis, să vedeți un film etc. Orientează-te în funcție de interesele voastre comune.

Privește-o în ochi. Uite-te în ochii ei când vorbiți ca să vadă că ești cu adevărat interesat de ceea ce spune și de persoana ei. Va observa astfel și că ești sigur pe tine și încrezător, dar nu păstra contactul vizual pentru o perioadă prea lungă să nu intri într-o zonă ciudată.

Folosește mici atingeri.  În funcție de context, în timp ce vorbiți, o poți atinge ușor pe mână sau umăr. Poți face asta în timp ce faceți o glumă sau când ești empatic cu ceea ce spune.

Când vine vorba de o persoană timidă este important să ai multă răbdare. Dar dacă o placi cu adevărat și sunteți compatibili atunci merită să aștepți și în timp să construiți o relație frumoasă. Dacă nu ai găsit încă persoana potrivită te poți înscrie pe un site de dating, unde să socialezi și să cunoști persoane noi. Succes!