Cum să flirtezi cu finețe

2030

Dorința de a flirta cu cineva arată faptul că ești atras de persoana respectivă. Astfel există posibilitatea să apară un sentiment de timiditate sau chiar de nervozitate când vrei să flirtezi. Indiferent că vă cunoșteați deja sau v-ați cunoscut pe un site de dating și acum ați început să vă întâlniți, această senzație de nervozitate este absolut firească și există metode de a părea încrezător și a flirta cu succes. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să flirtezi într-un mod finuț.

Observă dacă merită efortul. Nu aborda o persoană dacă se vede clar că este foarte ocupată în momentul respectiv, dacă este nervoasă sau dacă se observă clar că nu este interesată.

Privește partenerul în ochi. Stabilirea unui contact vizual reprezintă un mod excelent de a începe să flirtezi cu cineva. Îi va arăta persoanei respective că ești încrezător în tine și că ești interesat. Păstrează contactul vizual spre exemplu când îi faci un compliment, astfel va vedea că tu crezi cu adevărat ceea ce îi spui. Ai grijă însă să nu exagerezi în așa fel încât să nu treci în zona de a te holba insistent.

Zâmbește în timp ce conversați. Zâmbetul te ajută să emani un aer pozitiv și îți și luminează chipul. Este ușor să zâmbești când vezi pe cineva de care îți place deoarece apare în mod natural. Îi poți zâmbi și de la distanță, privind-o în ochi chiar dacă nu veți vorbi atunci. Atunci când o abordezi susține o conversație legeră, plăcută și coerentă.

Folosește-te de limbajul non-verbal. Procesul de comunicare este dominat de ceea ce transmitem fără cuvinte. De aceea este necesar să fim atenți la gesturi, mimică, postură, ton etc. Tonul vocii să fie calm, în concordanță cu ceea ce spui și să emane siguranță. Stai drept și cu corpul îndreptat spre partener, nu sta cu mâinile încrucișate și uite-te în ochii celuilalt. Atinge ușor partenerul pe braț, genunchi sau chip în timp ce discutați. Această atingere trebuie să fie firească, să fie integrată în discuție și să nu aibă conotație erotică. Urmărește acceptul celuilalt chiar dacă este unul non verbal și retrage-te ușor și finuț dacă vezi că nu se simte confortabil.

Fă-i un compliment. Complimentul trebuie făcut încă din primele minute ale conversației. Este necesar să fie clar de la început că nu-ți dorești doar o relație de prietenie. Ar fi de preferat să-i faci un compliment care nu are legătură cu fizicul, ci are legătură cu personalitatea, cu modul de a gândi, cu vocea etc. Dacă alegi totuși să-i faci un compliment legat de calitățile fizice atunci ai grijă să nu fie interpretat ca fiind vulgar. Spre exemplu îi poți spune ceva legat de păr, ochi, zâmbet, buze etc. Fii atent și integrează complimentul în decursul conversației, în așa fel încât lucrurile să decurgă cursiv și firesc.

Fii tu cel care termină conversația. Ceea ce e mult strică, iar tu vrei ca aceste conversații să fie speciale. Așa că limitează numărul și durata discuțiilor. După 5-10 minute, înainte ca intensitatea conversației să scadă retrage-te elegant spunându-i că trebuie să ajungi undeva sau că ai o întâlnire de afaceri. Își va dori astfel să vă revedeți să afle mai multe despre tine și vei și da impresia că ești o persoană activă.

Arta comunicării și a flirtului se perfecționează în timp, așa că exersează. Înscrie-te pe un site de dating unde poți cunoaște persoane noi cu care poți exersa. Flirtează, comunică, distrează-te și, cine știe, poate astfel îți vei găsi și partenerul sau partenera de viață. Succes !