Cum să fii mai bun cu persoanele dragi

1166

Să devii un om mai bun nu este doar în folosul celor din jur, ci și în al tău. Relațiile cu apropiații vor deveni mai strânse, iar starea ta psihică se va îmbunătății considerabil. Să fii o persoană bună este mult mai ușor de zis decât de realizat. Cum procedăm ? Iată mai jos câteva sfaturi în acest sens.

Învață să asculți. Ascultă cu atenție când ceilalți vorbesc cu tine și oferă-le sfatul dacă este nevoie. Dă-le timp să-și spună ideile și ascultă-i în aceeași manieră în care îți dorești și tu să fii ascultat.

Oferă ajutor. Dacă observi că partenerul, fratele, prietenii tăi lucrează la ceva din greu, oferă-te să îi ajuți. Nu aștepta să ți se ceară, ci ia tu inițiativa. Pune-i pe cei dragi înaintea ta atunci când ai timp liber și energia necesară. Aceste fapte frumoase îți vor fi răsplătite cu siguranță pe termen lung.

Fii o persoană de încredere. Fii alături de cei pe care-i iubești atunci când aceștia au mai mare nevoie de tine. Răspunde la telefon sau mesaje, vorbește cu ei. Respectă-ți promisiunile și cuvântul. Dacă spui că vei fi undeva, fii acolo, dacă spui că vei face ceva, fă lucrul respectiv.

Fii disponibil pentru apropiați în perioade grele. Dacă un prieten se află într-o criză emoțională, fii alături de el. Daca partenera este în spital ia-ți câteva zilele libere și ajut-o. Viața este plină de tot felul de situații, o parte din ele dificile. Atunci este cel mai important să-ți arăți prin fapte sentimentele față de cei dragi.

Iartă. Nu urî și nu fii răzbunător. Dacă cineva îți cere iertare, iartă-l. Iartă și fără să ți se ceară. A ierta înseamnă în primul rând a-ți elibera sufletul tău, în loc să lași mânia să-ți domine gândurile. Nu înseamnă ca imediat după ce ierți trebuie să ai din nou încredere în persoana respectivă.

Nu lua decizii la cald. În multe situații să fii bun nu este ușor. Chiar și persoanele importante din viața ta pot fi egosite, te pot judeca, te pot dezamăgi etc. Nu deveni rău doar pentru că răbdarea ta este pusă la încercare. Mai degrabă încearcă să eviți astfel de situații. Eventual retrage-te până te liniștești.

Tratează oamenii așa cum îți dorești și tu să fii tratat. Fii bun atât cu ceilalți, dar și cu tine însuți. Fii bun, dar nu te neglija și nici nu te injosi, păstrează-ți demnitatea. Eforturile tale cu siguranță vor fi apreciate, iar viața în familie și în cercul de prieteni se va îmbunătăți.

Cercul tău de prieteni se poate mări dacă vrei. În fiecare zi cunoști persoane noi, fie în mediul online, fie prin intermediul job-ului, a hobby-uri tale etc. Dacă dorești să-ți faci noi prieteni sau ești singur și cauți pe cineva special intră pe Placere.ro. Această mare și frumoasă comunitate de dating online îți poate oferi această șansă. Succes!