Cum să faci primul pas

2030

Ai cunoscut o persoană specială pe un site de dating online, v-ați împrietenit, ieșiți împreună în oraș și ai vrea să mergi mai departe, dar nu știi cum să faci primul pas. Sentimentele la început sunt foarte intense și de aceea e foarte ușor să spui sau să faci ceva greșit. Venim cu câteva sfaturi pentru a face primul pas.

Participă la discuții interesante. Conversațiile sunt esențiale într-o relație aflată în stadiul incipient întrucât te ajută pe de-o parte să-ți cunoști mai bine partenerul, iar pe de altă parte pregătește terenul pentru dezvoltarea relației. Dovedind că ai calități în arta conversației și că știi să și asculți indică încredere și inteligență atribute extrem de atractive la o persoană. Pune întrebări interesante în așa fel încât discuția să devină captivantă și fii sincer și direct. Păstrează o notă pozitivă, zâmbește și fii sigur pe tine.

Aranjează o întâlnire specială. Dacă până acum întâlnirile au fost fie într-un grup de prieteni, fie la o cafea sau prânz, de data asta pregătește ceva deosebit. Vizitați un oraș romantic, mergeți la un picnic în natură, priviți mare de pe o plajă sălbatică sau gătiți ceva împreună acasă. Important este să fiți relaxați și să vă simțiți confortabil.

Acordă o atenție deosebită limbajului non-verbal. Înainte să faci primul pas urmărește anumite semne. Un contact vizual prelungit, un zâmbet cu subînțeles, faptul că stă aproape pe tine, se joacă cu părul, te ia de mână etc pot fi semne că relația se poate dezvolta. De asemenea trimite-i semnale prin propriul limbaj corporal prin care să-i arăți că ești interesat.

Cere permisiunea. Înainte să inițiezi un contact fizic mai deosebit așteaptă permisiunea partenerului. Nu trebuie să fie neapărat una formală. Urmărește reacțiile partenerului și acționează în concordanță cu acestea.

Oferă-i un sărut la momentul potrivit. Stabilește un contact vizual și apleacă-te ușor spre partener. Dacă este momentul potrivit atunci totul va decurge de la sine. Fii relaxat și încrezător, dar niciodată agresiv. Nu vă grăbiți. Bucurați-vă de prezența partenerului și de magia momentului.

Sperăm ca sfaturile de mai sus să vă ajute să puneți piatra de temelie spre o relație ce se va dezvolta armonios. Dacă nu ai încă pe cineva special cu care-ți dorești o relație atunci îți poți face cont pe un site de dating, poți socializa și cunoaște persoane noi. Succes!