Cum să depășești teama de a vorbi cu o femeie

3552

Timiditatea este o problemă cu care se confruntă mulți bărbați. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să scapi de teama de a cunoaște femei noi care pot fi compatibile cu tine.

Nu pune presiune asupra ta. Nu te aștepta să-ți învingi această teamă peste noapte. Este nevoie de exercițiu și timp. Majoritatea oamenilor cu care interacționezi au și ei la rândul lor un anumit nivel de timiditate pe care doresc să-l depășească. Așa că este ceva firesc. De fiecare dată când vorbești cu cineva fii bucuros că ai ocazia să exersezi.

Exersează cu o prietenă. Exersând cu cineva cu care te simți în siguranță vei putea primi feedback-uri și îți va crește și nivelul de încredere în propria persoană. Exersează contactul vizual fără să te holbezi, un limbaj al gesturilor care să emane încredere, să zâmbești atunci când abordezi o femeie, să faci mici complimente etc. De asemenea poți exersa și în fața oglinzii.

Ieși în oraș și socializează. Mergi undeva unde să te și distrezi și socializează cu oamenii de acolo fără să ai așteptări. Înscrie-te la un sport de echipă, mergi la karaoke sau orice alt hobby ai și unde poți cunoaște femei, bărbați sau chiar cupluri noi. Cu cât interacționezi și comunici cu mai mulți oameni că atât devine mai ușor. De asemenea poți cunoaște oameni noi și în mediul online unde îți poți face cont pe un site de dating.

Inițiază conversații. Pune întrebări unei doamne pe care nu o cunoști. Cere-i indicații să ajungi undeva sau pur și simplu fă-i un compliment, spune-i că îți place geanta ei etc. Astfel, după o perioadă, te vei simți confortabil să deschizi un anumit subiect cu o femeie.

Vorbește cu cât mai multe persoane. Nu-ți fie teamă să comunici cu persoanele pe care le întâlnești indiferent de circumstanțe. Vorbind cu cât mai mulți oameni te va ajuta să-ți învingi teama și te vei simți confortabil atunci când vei aborda o femeie pe care o placi.

Învață să faci față unui refuz. Este normal să nu reușești să cucerești pe cineva de fiecare dată când vei merge să vorbești cu o femeie. Așa că mergi și vorbește cu ea fără să ai așteptări mari și fără să-ți fie teamă că te va refuza. Privește-o ca pe o oportunitate de a exersa. Dacă te refuză sau nu este dornică să vorbească cu tine nu se întâmplă nimic rău, mergi mai departe. Însă dacă nu te duci să vorbești cu ea atunci cu siguranță nu vei avea ocazia unei prime întâlniri.

Poți încerca mai întâi să comunici și să cunoști oameni pe un site de dating online și după aceea să faci trecerea la mediul offline. Comunicarea poate fi mai ușoară aici nefiind față în față. Fă-ți cont pe Placere.ro și exersează arta de a comunica și cunoaște persoane noi. Succes!