Cum să conversezi la telefon cu iubita

1858

Ai cunoscut o fată deosebită pe un site de dating, ați început o relație și acum vă aflați în stadiul în care vorbiți des la telefon. Menținerea unei conversații telefonice cu iubita poate fi dificilă, mai ales dacă nu ești obișnuit să vorbești mult la telefon. Îți oferim câteva sfaturi care te pot ajuta în acest sens.

Pune întrebări care pot genera un dialog. Ca regulă generală oamenilor le place să vorbească despre ei. Pune-i întrebări despre ea care pot dezvolta un dialog și evită întrebările ce pot avea răspunsuri simple de genul „da” sau „nu”. Ideea principală este să dezvoltați un dialog, nu să se simtă ca la interviu. Poți găsi subiecte pe interese comune, să-i ceri sfaturi pe diferite teme, despre cum a fost ziua ei etc. Formulează întrebările cu grijă în așa fel încât să se poată dezvolta o conversație.

Planificați ceva împreună. Discutați despre ce să faceți în week-end sau despre o vacanță interesantă împreună. Dacă aveți ceva planificat deja puteți vorbi despre ce ați putea face acolo. În felul acesta va fi nerăbdătoare și va simți și că este cineva important în viața ta.

Urmărește și dezvoltă. Întreab-o despre ceva ce tocmai a zis. În felul acesta va vedea că ești atent și interesat de ceea ce spune, iar discuția se va dezvolta fără să fi nevoit să cauți alt subiect.

Ascultă și fii empatic. Fii atent la ceea ce zice și formulează răspunsurile în așa fel încât să vadă c-o înțelegi. Astfel discuția va decurge mult mai ușor și natural, iar pe de altă parte îi va crește încrederea în tine și vă veți apropia mai mult.

Nu-i invalida sentimentele. Evită să folosești expresii cum ar fi „hai că exagerezi”, „nu-ți mai face atâtea griji”, „nu e chiar așa de rău” etc. Chiar dacă ți se par exagerate trăirile ei emoționale nu ai cum să le schimbi. Ascultă, nu judecă și fii un punct de sprijin.

Discuțiile la telefon pot apropia partenerii, dar pot și răci relația. Nu te speria însă. Cu puțină atenție asupra convorbirii în sine vei putea folosi aceste conversații telefonice pentru a-ți dezvolta armonios relația. Succes!