9 sfaturi pentru o relație armonioasă de lungă durată

2594

Nimănui nu-i place să recunoască, însă adevărul este că multe relații încep să scadă în intensitate după câțiva ani. Unele cupluri vor învăța să depășească acest moment și să readucă scânteia în relația lor. Alții vor învăța doar să facă față relației așa cum este, iar multe alte cupluri se vor despărți. Indiferent dacă ți-ai cunoscut partenerul pe un site de dating, la club, îl cunoști din copilărie etc., îți dorești ca după ani de zile relația să fie la fel de frumoasă ca la început. Dacă doriți să evitați depărtarea sau despărțirea de partener vă oferim mai jos câteva sfaturi care vă pot ajuta.

Fă-i complimente partenerului. Cuplurile în relațiile pe termen lung tind să nu mai audă și să dea complimente în mod regulat. Te obișnuiești așa de mult cu partenerul încât nu mai simți nevoia să-i spui că ești atras de el. Chiar și un compliment mic cum ar fi „arăți bine în seara asta” ajută mult.

Învață să spui „mulțumesc”. Ne obișnuim ca partenerul să facă anumite sarcini zilnice și uităm astfel să fim recunoscători. Dacă partenerul nu se simte apreciat încep să apară resentimente, iar acestea, adunate în timp, duc la certuri. Așadar amintește-ți să-i mulțumești partenerului din când în când.

Animă viața sexuală. Indiferent dacă relația are 1 an sau 10 ani o viață sexuală sănătoasă este esențială pentru ca relația să funcționeze. În multe relații pe termen lung odată ce calitatea vieții sexuale începe să scadă și relația se deteriorează. Examinați problemele, discutați cu partenerul și încercați să găsiți soluții împreună pentru animarea vieții sexuale.

Fă schimbări. Rutina a cauzat destrămarea multor relații. Oamenii se plictisesc să facă mereu aceleași lucruri. Pentru a evita astfel de situații încercați să fiți spontani. Surprinde-ți partenerul. Spre exemplu, dacă de obicei mâncați de seară împreună acasă, mergeți cu partenerul la o întâlnire spontană la restaurant. Sau mergeți într-un week-end doar voi doi undeva neplanificat.

Îndepărtează influențele negative. Este foarte ușor ca anumite persoane să aibă o influență negativă asupra relației și să contribuie decisiv la destrămarea ei. Dacă observi o astfel de influență atunci ar trebui s-o îndepărtezi. Acest lucru este mult mai ușor de zis decât de făcut. Spre exemplu această influență poate veni din partea părinților sau a fraților. Discutați cu parterului cu calm și răbdare și găsiți împreună soluții.

Fă-ți timp doar pentru tine. O mare problemă a relațiilor este că găsești cu greu timp să faci lucruri de unul singur. Indiferent de cât de mult se iubesc doi oameni dacă vor petrece 24 de ore din 24 împreună se vor plictisi. Așa că fă-ți timp pentru o activitate de unul singur. Spre exemplu mergi la sală, ieși cu colegii etc.

Găsiți hobby-uri comune. În timp ce aveți propriile voastre hobby-uri este indicat să găsiți și ceva să faceți cu partenerul. Nu trebuie neapărat să fie ceva extravagant, ci doar să vă bucurați împreună. Puteți vedea un serial, să jucați tenis, mergeți la teatru etc.

Stabilește limite. Dacă partenerul face ceva care nu-ți place nu accepta lucrul respectiv în mod tacit. Explică-i partenerului ceea ce te deranjează pentru a-și schimba comportamentul. Fii calm și înțelegător când îi explici, dar și ferm în același timp.

Învață să asculți. Când partenerul dorește să se elibereze de o povară pe care o are pe suflet cel mai probabil va veni la tine. Trebuie să te așezi și să-l asculți. Chiar dacă ceea ce spune poate fi irațional, lasă-l să se elibereze. În caz contrar partenerul va simți că nu sunteți empatic cu problemele lor.

Sperăm ca aceste sfaturi să vă ajute ca relația voastră să evolueze armonios în timp. Dacă din pacate v-ați depărțit deja sau sunteti singuri intrați pe Placere.ro și găsiți-vă partenerul potrivit în această frumoasă comunitate de dating online.