7 sfaturi care te ajută să nu te mai cerți cu partenerul

2598

Să înveți să nu te mai cerți cu partenerul de viață nu este o sarcină ușoară. Din păcate nu există un manual cu ajutorul căruia să elimini defitiniv certurile. În schimb, poți petrece timp lucrând la acest aspect, ceea ce necesită anumite compromisuri din partea amândurora. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci numărul certurilor din cuplu.

Nu mai vorbi urât. Certurile în cuplu sunt inevitabile. Un element fundamental care mărește intensitatea disputei este folosirea de cuvinte urâte, de înjurături. Respectați-vă chiar și atunci când vă certați și controlați-vă limbajul.

Uitați-vă la poze mai vechi cu voi. Făcând asta vei aprinde o scânteie în suflet și-ți vei aduce aminte de momente frumoase petrecute împreună. Este un stimulent puternic care reduce semnificativ dorința de ceartă.

Amintiți-vă de începutul relației voastre. Amintește-ți de lucrurile drăguțe pe care le făceai pentru a-ți impresiona partenerul, de atingerile mâinilor, de călătorii, de întâlnirile romantice etc. Aceste gânduri te vor calma și te vor face să te simți bine.

Imaginează-ți viața fără partener. Gândește-te la dezavantajele de a trăi fără partenerul tău. Nu vei mai avea cu cine să împărtășești secretele, cine să te îmbrățișeze în mijlocul nopții, cine să te îngrijească când ești bolnav, cine să te strângă în brațe și să-ți spună „te iubesc” etc. Viața fără partener poate fi mai rea decât aceste momente grele prin care trece relația voastră. Așa că găsiți o modalitate de a face lucrurile să meargă.

Retrage-te dacă nu ești într-o dispoziție bună. Cu toții avem zile în care nu suntem într-o dispoziție bună. Evită în aceste momente discuțiile în contradictoriu cu partenerul. Dacă începi o discuție care atinge un punct mai delicat îi poți spune ceva de geul „hai să discutăm altă dată despre asta”. De asemenea te poți retrage într-o altă cameră, poți merge la o plimbare etc. Reia discuția când ești calm. Astfel șansele să ajungeți la un numitor comun sunt mult mai mari.

Amintește-ți de ce relația voastră merită salvată. Fă o listă cu motivele pentru care nu vrei să vă mai certați și de ce merită salvată relația voastră. Păstrează lista respectivă undeva s-o vezi des în așa fel încât să nu uiți.

Evită disputele la telefon sau prin mesaje. În discuțiile prin mesaje sau la telefon se pierde mult din mesajul transmis. Astfel pot apărea neînțelegeri. Nu putem vedea chipul partenerului, mimica, nu-l putem ține de mână, zâmbi, îmbrățișa etc. Astfel un conflict la telefon poate atinge cote mai mari. Când apare o discuție în contradictoriu spune-i partenerului „hai să discutăm despre asta când ne vedem”.

Indiferent că ți-ai cunoscut partenerul pe un site de dating online, la muncă sau prin intermediul altor cunoștințe, că sunteți de mult sau puțin timp împreună, disputele în cuplu sunt inevitabile. Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să reduci cât mai mult numărul lor, iar în timp dorința de ceartă să dispară complet.