7 metode să-ți susții partenera când e supărată

1134

În momentul în care partenera ta e supărată o poți susține pe două planuri: pe partea emoțională prin ceea ce spui și pe partea fizică prin ceea ce faci. Mai jos aveți câteva sfaturi prin care poți combina aceste două planuri în așa fel încât s-o ajuți să-și revină rapid.

Informează-te. Întreab-o ce s-a întâmplat. Chiar dacă știi situația află punctul ei de vedere fără să-ți dai cu părerea. Doar prin simplu fapt că va povesti ce are pe suflet se va simți mai bine. Dacă nu vrea să vorbească n-o presa, doar spune-i că-ți pasă. Va vorbi când se va simți pregătită.

Susțin-o. Chiar dacă nu ești de acord cu părerea ei asigur-o că ești acolo pentru ea. Este important să știe că se poate baza pe tine și să audă asta.

Nu-i da sfaturi. Multe supărări vin din situații destul de complicate, unde nu există o rezolvare simplă. Așa că nu încerca tu să oferi una.

Empatizează. Las-o mai întâi să se deschidă, ascultă ceea ce spune în așa fel încât să înțelegi  ceea ce simte și validează-i emoțiile.

Folosește atingeri ușoare. Micile atingeri de susținere pot face minuni. Atingând-o ușor va simți că ești acolo pentru ea și îi va oferi încredere. Poți s-o ți de mână, de umăr, să-i pui mână pe genunchi, în funcție de situație.

Ia-o în brațe. Îmbrățișeaz-o în așa fel încât să se simtă protejată. Nu merge mai departe spre atingeri intime. Dacă va dori să te sărute o va face ea singură.

Ieșiți undeva. Faptul că pleacă de acasă o poate ajuta să se detașeze. Mergeți undeva doar voi doi, la o plimbare, la un picnic, o drumeție etc.

Rezolvarea unor astfel de situații întărește legătura dintre parteneri și ajută la dezvoltarea și consolidarea realției. Astfel, când apar probleme, le poți privi ca pe o oportunitate de a vă face relația și mai solidă. Dacă nu ai încă pe cineva te poți înscrie pe un site de dating unde poți socializa și găsi persoane compatibile.