7 lucruri pe care să le faci după o despărțire

1606

Când tocmai ai trecut printr-o despărțire dureroasă este firesc să apară un gol în suflet și o tendință de izolare. Trebuie să stai cât mai puțin în starea asta dacă nu vrei să-ți afecteze sănătatea, munca și starea de bine în general. De aceea este important să găsești activități distractive, productive care să-ți readucă bucuria de a trăi. Dacă ești în căutarea unor modalități de a-ți umple timpul după o despărțire iată mai jos câteva variante care te pot ajuta.

Practică un sport

Dacă ești cuprins de o stare de furie și stres ridicat după o despărțire, activitățile sportive constituie o modalitate excelentă de a ieși din această stare devenind în același timp mai sănătos și mai calm. Chiar dacă nu ești o fire sportivă, o simplă alergare sau plimbare în parc te va ajuta. Dacă ești o fire sportivă poți merge să joci tenis, înot, box, să mergi la sală etc.

Călătorește

În loc să te simți blocat în oraș și să mergi prin locuri care-ți aduc mereu aminte de fosta relație, ia-ți câteva zile libere pentru o scurtă călătorie. O schimbare de peisaj poate fi de mare ajutor după o despărțire, mai ales dacă vizitezi un loc care te încântă cu adevărat și te va face să te simți plin de viață. Mergi într-un loc nou, unde nu ai mai fost niciodată.

Așterne-ți sentimentele pe foaie

Când te simți compleșit de sentimente și gânduri negative fă-ți timp și scrie gândurile repective pe un carnețel. Te vei elibra astfel de ele și probabilitatea de a reapărea va fi mai mică.

Petrece-ți timpul cu persoanele dragi

Când te desparți de o persoană alături de care îți petreceai o bună parte din zi și pe al cărui suport te bazai, experiența poate fi copleșitoare. Petrece mai mult timp cu familia și prietenii pentru a-ți aminti că fostul/fosta nu este singura persoană capabilă să ofere sprijin și iubire.

Descoperă un hobby nou

Indiferent dacă este un hobby mai vechi pe care-l redescoperi sau încerci ceva total nou, având un hobby pe care să te concentrezi după o despărțire poate fi distractiv și productiv. Fă ceva care să te facă fericit, spre exemplu să construiești ceva, gătit, grădinărit, pictat, pescuit, jocuri video, alergat etc.

Poți face muncă voluntară

Când viața ta emoțională nu este tocmai roz te va ajuta să-ți canalizezi energia pentru a-i ajuta pe alții. Poți face muncă voluntară la un centru pentru persoanele fără adăpost, la un orfelinat sau orinde este nevoie de o mână de ajutor.

Fă-ți cont pe un site de dating

Când începe să-ți treacă starea în care ai fost, începe să socializezi cu persoane noi. Fă-ți cont pe un site de dating online, comunică cu cât mai multe persoane, distrează-te și cine știe, poate găsești persoana potrivită pentru tine.

O despărțire de o persoană la care am ținut nu este niciodată ușoară. Însă trebuie să avem mereu în vedere faptul că aceasta este șansa unui nou început, spre o viață mai fericită, iar sfaturile de mai sus ne pot ajuta spre împlinirea acestui ideal.