7 cauze care duc la divorț

2559

Divorțul poate reprezenta o experiență dificilă, devastatoare, o decizie care îți schimbă viața. Pe de altă parte poate fi un lucru sănătos în cazul unui cuplu a cărei legătură este ruptă total.

Vă vom prezenta principalele motive pentru care oamenii divoțează. Cunoscându-le din timp, le puteți evita, în așa fel încât relația să rămâna puternică și armonioasă.

  1. Incapacitatea de împăcare după ceartă. Această incapacitate este o amenințare serioasă pentru un mariaj de succes. Ea va duce la slăbirea sentimentelor și în timp la destrămarea relației. Pe de altă parte, un cuplu care se poate „repara” după o ceartă este un cuplu activ care are șanse mari să reziste.
  2. Lipsa identității individuale. Este important ca fiecare dintre parteneri să aibă și propriile obiective și posibilitatea de a se exprima în afara cuplului. Dacă nu te simți confortabil să faci și lucruri fără partener, sau nu mai știi ce muzică îți place, ce mâncare preferată ai, ce tip de filme îți plac etc, cel mai probabil ești cuprins de o lipsă de identitate și te poți sufoca.
  3. Viziuni diferite ale succesului. Dacă lucrurile care vă fac fericiți și obiectivele de cuplu sunt diferite atunci destrămarea relației este o chestiune de timp. Învățați să vă bucurați împreună și să găsiți idealuri comune pentru o relație armonioasă.
  4. Lipsa contactului intim. Lipsa sexului într-un cuplu duce la îndepărtarea partenerilor și în multe cazuri la despărțire. Bărbații au în general nevoie de receptivitate sexuală pentru a se simți romantici, iar femeile au în general nevoie de romantism pentru a fi receptive sexual. Fiți atenți la nevoile partenerului și nu lăsați monotonia să intervină.
  5. Partea finaciară. Nu neapărat lipsa banilor în sine duce la divorț, ci lipsa de compatibilitate financiară. Imaginați-vă ce conflicte pot apărea dacă unul este axat pe econimisit, iar altul pe cheltuit, dacă unul este interesat de viitor, iar altul pe trăitul clipei. În timp aceste conflicte pot atinge intensități mari care duc la despărțire.
  6. Priorități și interese comune. A avea interese comune și a le explora împreună este esențial pentru o căsnicie de succes. Bineînțeles, a avea timp pentru tine însuți este important, dar dacă nu aveți pasiuni comune și nu faceți lucruri împreună atunci va interveni o distanță care în timp se va mări.
  7. Motive eronate pentru căsătorie. În momentul în care cei doi parteneri nu au o fundație serioasă a relației și se căsătoresc din tot felul de motive ce nu țin de legătură dintre ei doi sunt șanse mari ca relația să nu aibă un sfârșit fericit. Atfel de exemple pot fi căsătoria pentru faptul că celălalt are o situație financiară bună sau strict pentru aspectul fizic, pentru că toți apropiații asteaptă asta de la noi , pentru că deja avem o vârstă etc.

Încercați să evitați lururile care pot duce la despărțire și dacă puteți face ceva ca relația să funcționeze atunci colabarați cu partenerul și faceți lucrurile să meargă. Însă, dacă relația este nesănătoasă și problemele cuplului sunt iremediabile, atunci încercați să faceți acest drum al despărțirii mai ușor pentru toate persoanele implicate. Dacă nu puteți depăși anumite probleme comune atunci divorțul nu este un eșec.

Niciodată nu este prea târziu să o iei de la capăt. Dacă ești în căutare de persoane noi, înscrie-te pe Placere.ro și intră și tu în această frumoasă comunitate de dating online.