6 pași pentru a spune “te iubesc“

1469

În pofida faptului ca sunt doar două cuvinte, să spui “te iubesc“ poate fi intimidant și dificil, mai ales în cazul unei relații noi. Dacă îți iubești cu adevărat partenerul îi poți spune ceea ce simți atunci când momentul este potrivit. Dacă tu ai sentimente puternice față de el sunt șanse mari ca și el să simtă la fel. Cu puțină pregătire și încredere îi poți spune “te iubesc“. Iată mai jos câteva sfaturi în acest sens.

Mărturisește-ți dragostea când sentimentul pare reciproc. Pentru a-ți putea da seama de asta fii atent la semnele pe care ți le arată partenerul, la modul în care se comportă cu tine. Dacă partenerul încearcă să te facă fericit cu orice ocazie, te privește cu drag, te pune pe primul loc sunt semne importante că te iubește.

Alege momentul potrivit. Cel mai bun gps pentru găsirea momentului potrivit este propriul instinct. Privește cu atenție limbajul corporal al partenerului și gândește-te dacă locul și atmosfera sunt propice pentru a-ți mărturisi dragostea.

Nu spune “ te iubesc “ prea devreme, nici prea târziu. Impărtășirea sentimentelor trebuie făcută după o perioadă de relație suficient de lungă ca ambii parteneri să se cunoască bine unul pe celălalt. În primul rând trebuie să aștepți ca să fii sigur că propriile sentimente sunt reale și nu sunt doar o iluzie a magiei începutului de relație. Iar pe de altă parte dacă spui prea devreme “te iubesc“ poți speria partenerul. Nu aștepta totuși nici la nesfârșit. Urmează-ți instinctul pentru găsirea momentului potrivit.

Alege locul potrivit. Alege un loc intim și special în așa fel încât cuvintele tale să rămână în memoria partenerului. De asemenea atmosfera trebuie să fie relaxată, să nu fiți stresați de probleme de serviciu de exemplu.

Fii pregătit emoțional. Fii pregătit să nu auzi la rândul tău aceleași cuvinte. Dacă primești un “și eu te iubesc” este minunat. Dacă nu zice nu înseamnă neapărat că nu are sentimente puternice față de tine, ci pur și simplu are nevoie de ceva timp.

Întărește cuvintele prin fapte. Cuvintele în sine sunt importante, însă poate și mai important este să-i arăți prin fapte sentimentele. Oferă-i partenerului suport emoțional, ajută-l când are nevoie fără să-ți ceară neaparat asta, mângâie-l cu dragoste, fă-i complimente etc. Faptele sunt cele care oferă putere cuvintelor.

Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute, iar relația ta să se dezvolte armonios. Dacă nu ai încă pe cineva special în viața ta înscrie-te pe un site de dating și cunoaște persoane noi, compatibile cu tine. Succes în dragoste!