5 sfaturi care te pot face mai încrezător în propria persoană

1974

Încrederea în propria persoană este importantă în interacțiunile sociale, performanțele școlare și carieră. Fie că este vorba despre un site de dating online, fie de mediul offline, încrederea de sine joacă un rol important și atunci când vrei să cucerești pe cineva. Dacă nu ai încredere în tine poți face anumite progrese în acest sens. Iată mai jos câteva sfaturi care te pot ajuta.

Identifică situațiile care duc la scăderea nivelului de încredere. Mulți oameni au factori declanșatori care le afectează încrederea. Încearcă să identifici situațiile, locurile, persoanele care au un efect negativ în modul în care te simți. Conștientizarea acestora te poate face să abordezi mai bine anumite situații, iar efectul negativ să fie redus.

Îmbunătățește-ți stilul de viață. Exercițiile fizice, mâncatul bine și sănătos, odihna, au un impact asupra modului în care te simți. Citește și informează-te despre lucrurile care te interesează. Dacă nu ai grijă de tine subconștientul poate trage concluzia că nu te apreciezi. Trimite semnale pozitive creierului având grijă de corpul tău.

Ai grijă de mediul în care trăiești. Dacă ai un mediu plăcut încrederea în tine poate fi mai mare. Dacă nu ai curat în casă îți poate afecta modul în care te simți. Menține curățenia în casă și la locul de muncă. Pune lucruri care au o însemnătate deosebită pentru tine în locuri în care le poți vedea ușor.

Gândește pozitiv.  Gândurile pozitive te pot ajuta să fii mai încrezător. Aranjează-te înainte să ieși din casă, uite-te în oglindă și spune ceva încurajator despre tine. Poți spune fie ceva ce crezi despre tine, fie ceva ce ți-ar plăcea să crezi despre tine (ex: “sunt o persoană intelingetă”, “am un suflet bun”, “arat bine” etc.). Confruntă-ți gândurile negative și înlocuiește-le cu unele opuse.

Înconjoară-te de oameni care gândesc pozitiv. Anturajul poate avea un impact important asupra încrederii în propria persoană. Dacă ai persoane în jurul tău care te critică frecvent sau care au o atitudine negativă te poate afecta. Comunică deschis cu persoanele respective în scopul rezolvării acestor probleme și fă-ți prieteni care gândesc pozitiv. Nu uita că e aproape imposibil să-i schimbi pe alții, însă poți schimba modul în care tu reacționezi. Rămâi pozitiv chiar dacă persoanele din jurul tău sunt negative.

Nu te aștepta la schimbări majore peste noapte. Pentru a deveni o persoană mai încrezătoare este nevoie de exercițiu și de timp. După ce reușești viața ta poate deveni mult mai frumoasă. Comunicarea cu ceilalți oameni poate fi mai facilă atât online cum ar fi pe Placere.ro cât și cu cei din jur, pot apărea avantaje la locul de muncă cum ar fi avansări în funcție, o mai mare apreciere în rândul prietenilor sau pur și simplu o stare de bine generală când mergi pe stradă.